Lokum Gibi Enfes Soslu Antrikot
Lokum Üzere Enfes Soslu Antrikot Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 modül antrikot
- Sıvı yağ
Et marine için;
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Sarımsak
Sosu için:
- 3-4 adet rendelenmiş domates
- 2 adet yeşil köy biberi
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Bir fiske şeker ( domatesin asitini alması için )
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Sıcak su ( kıvam vermek için göz kararı)
Lokum Üzere Enfes Soslu Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle marine ettiğimiz etleri yağ koyduğumuz ve ısıttığımız tavada önlü gerili mühürlüyoruz.
- Ayrı bir tencerede yağı ve biberleri hafif kavuralım.
- İçine sarımsakları da koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra domates salçası,biber salçasını da hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domates sosu,biraz şekeri tuz ve karabiberi de koyalım biraz da sıcak su ekleyip pişirelim.
- Mühürlenmiş olan etlerin üzerine hafif pişen sosu da dökerek kısık ateşte 20 -25 dk denetimli olarak pişirelim.
Lokum Üzere Enfes Soslu Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














