Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane)
Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane) Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
- 2 orta uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 buçuk su bardağı su
Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın, patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgi halinde soyup irice doğrayın.
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup irice doğrayın yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayıp irice doğrayın.
- Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
- Fırın tepsisine bütün gereçleri koyun sosu da gereçlerin üzerine gezdirin hepsini birlikte yeterlice karıştırın.
- Tepsideki materyallerin üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıt kapatın ve 220 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






