Ispanaklı Mantarlı Tavuk
Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane tavuk budu kemiksiz derisiz
- 6 demet ıspanak
- 5 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
Tavuk sosu için:
- İstediğiniz baharatlar
- Tuz
- Yağ
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuk butlarını baharlarını ekleyip sosladıktan sonra borcama alıp dizip. Fırına atın bi 25- 30 dk en fazla pişecek.
- Harcı içinde birinci 1 soğanı küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz sonra kırmızı biberi orta boya ne çok küçük ne çok büyük doğrayın ekleyin sağlanlarla birlikte pişirin akabinde orta boyutta doğranmış mantarları ekliyoruz.
- Mantarlar suyunu verip çekince ıspanağı ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve biraz istediğiniz baharları ekliyoruz biraz pişince kapatıyoruz.
- Beşamel sosunu hazırlıyoruz evvel tereyağını küçük bir tencereye alıyoruz eritiyoruz, akabinde un ekleyip kokusu çıkınca kadar kavuruyoruz ,sonra sütü ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz katılaşınca tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Tavukları fırından alıyoruz ıspanaklı harcı tavuğun ütüne gelecek halde ekliyoruz beşamel sosu da ıspanaklı harcın üstüne beşamel sosun üstüne de rendelenmiş kaşar ekleyerek fırına veriyoruz.
- Böyle de 15 -20 dk kalıyor üstü hafif kızarıncaya kadar. Üstü kızarınca fırından alabilir servis edebilirsin afiyet olsun.
Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






