Ispanaklı Mantarlı Tavuk

Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane tavuk budu kemiksiz derisiz
  • 6 demet ıspanak
  • 5 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan

Tavuk sosu için:

  • İstediğiniz baharatlar
  • Tuz
  • Yağ

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuk butlarını baharlarını ekleyip sosladıktan sonra borcama alıp dizip. Fırına atın bi 25- 30 dk en fazla pişecek.
  2. Harcı içinde birinci 1 soğanı küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz sonra kırmızı biberi orta boya ne çok küçük ne çok büyük doğrayın ekleyin sağlanlarla birlikte pişirin akabinde orta boyutta doğranmış mantarları ekliyoruz.
  3. Mantarlar suyunu verip çekince ıspanağı ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve biraz istediğiniz baharları ekliyoruz biraz pişince kapatıyoruz.
  4. Beşamel sosunu hazırlıyoruz evvel tereyağını küçük bir tencereye alıyoruz eritiyoruz, akabinde un ekleyip kokusu çıkınca kadar kavuruyoruz ,sonra sütü ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz katılaşınca tuz ve karabiber ekliyoruz.
  5. Tavukları fırından alıyoruz ıspanaklı harcı tavuğun ütüne gelecek halde ekliyoruz beşamel sosu da ıspanaklı harcın üstüne beşamel sosun üstüne de rendelenmiş kaşar ekleyerek fırına veriyoruz.
  6. Böyle de 15 -20 dk kalıyor üstü hafif kızarıncaya kadar. Üstü kızarınca fırından alabilir servis edebilirsin afiyet olsun.

Ispanaklı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı (Defalarca Deneyerek Tam Ölçüsü Bulundu)
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı
Tavuklu Salata
Züber Hurma Topu
Cevizli Mor Lahana Mezesi
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |