Katıklı Dolma
Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kabak
İç gereç:
- 200 gram kıyma
- 1 küçük küçük doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Yoğurt
- Sarımsak
- Pulbiber
Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların dışını çizin, ve ikişer parmak kalınlığında keselim. İçlerini çay kaşığı yardımıyla çıkaralım.
- Bir kapta kıyma baharatlar, bulgur ve salça yoğurulur. Ve kabakların içine doldurun. Benim üzere fazla doldurmayın ki şişip dağılmasın.
- Tencereye diziyoruz. Ben üzerine tereyağ koydum ve iki bardak kaynar suyunu verdim.
- Tabak koyup pişirmeye bırakın yarım saatte çabucak pişiyor.
- Ben kabak içlerini farklı bir tavada pişirdim. Ve sarımsaklı yoğurtla birleştirip tabağa açtım.
- Üzerine dolmaları koydum ve o biçimde servis ettim. Şahane oldu. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









