7, 9, 12 Keki

7, 9, 12 Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı süt
  • 9 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 12 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İsteğe nazaran;

  • Kakao
  • Kuru meyve

7, 9, 12 Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet yumurtayı sarısı ve beyazı başka olacak biçimde çırpıyoruz. Beyazı köpürünce birleştiriyoruz.
  2. İçine toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yumurta beyazını köpürttüğümüz için bu evreden sonra tel çırpıcı kullanırsanız daha hoş kabarır. Fakat isteğe nazaran mikserle de devam edebilirsiniz.
  4. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Unu güzelce eleyip ekliyoruz ve topak topak olmadan karıştırıyoruz.
  6. Kabartma tozu ve vanilyayı da eledikten sonra ekleyip son bir defa daha karıştırıyoruz.
  7. İsteğe nazaran içine kakao yahut kuru meyve de ekleyebilirsiniz. Kakao ekleyecekseniz onu da elemenizi tavsiye ederim.
  8. Kek harcını yağladığımız tepsiye döktükten sonra evvelce ısıtılmış 180° fırına koyuyoruz. Şayet tepside yapacaksanız yağlı kağıt da serebilirsizin altına.
  9. Yaklaşık 40 dakika sonra üstü kızardığında bir kürdan yardımı ile denetim ediyoruz. Şayet kürdana kek bulaşmamışsa kekiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.

7, 9, 12 Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Mantı
Karışık Salata
Tavuk Sote (Diyet)
Şekerlemeli Kremalı Cupcake
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Hdabla | © 2025 |