7, 9, 12 Keki
7, 9, 12 Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı süt
- 9 yemek kaşığı sıvı yağ
- 12 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İsteğe nazaran;
- Kakao
- Kuru meyve
7, 9, 12 Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 adet yumurtayı sarısı ve beyazı başka olacak biçimde çırpıyoruz. Beyazı köpürünce birleştiriyoruz.
- İçine toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yumurta beyazını köpürttüğümüz için bu evreden sonra tel çırpıcı kullanırsanız daha hoş kabarır. Fakat isteğe nazaran mikserle de devam edebilirsiniz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu güzelce eleyip ekliyoruz ve topak topak olmadan karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da eledikten sonra ekleyip son bir defa daha karıştırıyoruz.
- İsteğe nazaran içine kakao yahut kuru meyve de ekleyebilirsiniz. Kakao ekleyecekseniz onu da elemenizi tavsiye ederim.
- Kek harcını yağladığımız tepsiye döktükten sonra evvelce ısıtılmış 180° fırına koyuyoruz. Şayet tepside yapacaksanız yağlı kağıt da serebilirsizin altına.
- Yaklaşık 40 dakika sonra üstü kızardığında bir kürdan yardımı ile denetim ediyoruz. Şayet kürdana kek bulaşmamışsa kekiniz pişmiş demektir.Afiyet olsun.
7, 9, 12 Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















