Tahinli Çörek
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine )
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç harçı ;
- 2 su bardağı tahin
- 1.5 su bardağı şeker
- Kırılmış fındık
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ,süt ,şeker ve mayayı bir kaba alalım ve karıştıralım ,daha sonra tuz ,yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım.
- Hafif ele yapışır bir hamur olacak ve hamuru toparlayalım ağzını kapatalım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra 8 modüle bölelim.
- Her katı tabak uzunluğunda açalım ve ortasına tahin harcından ekleyelim ve öteki bezeleri de o denli yapalım ben 4 beze ile yaptım mükemmel oldu.
- Daha sonra bütün hamurları üst üste koyduktan sonra elimizle açalım daha sonra merdane yardımı ile açalım ve uzun şeritler halinde keselim rulo yapıp çevirelim ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun 💐.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















