Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine )
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç harçı ;

  • 2 su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Kırılmış fındık

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ,süt ,şeker ve mayayı bir kaba alalım ve karıştıralım ,daha sonra tuz ,yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım.
  3. Hafif ele yapışır bir hamur olacak ve hamuru toparlayalım ağzını kapatalım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Daha sonra 8 modüle bölelim.
  5. Her katı tabak uzunluğunda açalım ve ortasına tahin harcından ekleyelim ve öteki bezeleri de o denli yapalım ben 4 beze ile yaptım mükemmel oldu.
  6. Daha sonra bütün hamurları üst üste koyduktan sonra elimizle açalım daha sonra merdane yardımı ile açalım ve uzun şeritler halinde keselim rulo yapıp çevirelim ve tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun 💐.

Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı
Evde Soğuk Kahve
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Bulgurlu Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |