Zeynep’in Nefis Kısırı

Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 6 çay bardağı bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Kırmızı koz biber turşusu
  • Kornişon turşu
  • Reyhan
  • Limon
  • Nar ekşisi

Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 çay bardağı kısırlık bulgura 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz.
  2. Kapağı kapalı bir kapta bekletiyoruz.
  3. Bulgur beklerken soğanları yemeklik doğrayıp bol yağda kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanlara salça ve baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
  5. Kavurduğumuz sosu bulgurla karıştırıyoruz ve kornişon turşu,kırmızı koz biber,limon,nar ekşisi ekliyoruz.
  6. Reyhanları ufak ufak doğrayarak ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Tavuklu Mangolu Wrap Dürüm
Sıcak Çikolata
İftar Menüsü
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Taş Kadayıf
Hdabla | © 2025 |