Zeynep’in Nefis Kısırı
Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 6 çay bardağı bulgur
- 5 su bardağı sıcak su
- Kırmızı koz biber turşusu
- Kornişon turşu
- Reyhan
- Limon
- Nar ekşisi
Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 çay bardağı kısırlık bulgura 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz.
- Kapağı kapalı bir kapta bekletiyoruz.
- Bulgur beklerken soğanları yemeklik doğrayıp bol yağda kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara salça ve baharatları ekleyerek kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz sosu bulgurla karıştırıyoruz ve kornişon turşu,kırmızı koz biber,limon,nar ekşisi ekliyoruz.
- Reyhanları ufak ufak doğrayarak ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Zeynep’in Nefis Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






