Krep (Akıtma)
Krep (Akıtma) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (su kullanmazsanız 2 bardak süt ile olabilir)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Bardak ölçüsü klasik 200ml su bardağıdır.
Krep (Akıtma) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep tarifi hazırlamak için kabartma tozu, un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar düzgünce çırpın.
- Un ölçüsünü göz kararı ayarlayabilirsiniz yapılan krep hamuru kek hamurundan bir tık daha sıvı olmalı koyu olursa istediğiniz incelikte olmaz ve pişirmede zorluk çekebilirsiniz.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Krepinizi çeşitlendirmek isterseniz hamuruna ıspanak maydanoz kapya biber üzere eserler katabilirsiniz.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı yahut sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam edin. krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.
Krep (Akıtma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









