Kuru Domates Mezesi
Kuru Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 50-55 adet kuru domates
- 3 diş sarımsak
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
Kuru Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri derin bir kaseye alın.
- Üzerini kaplayacak kadar kaynamış su ek edin.
- Yumuşayana kadar bekleyin.
- Yumuşayınca suyunu düzgünce süzüp sıkın.Rendeleyin.
- Kekik, nane, tuz ve nar ekşisini ekleyin.Güzelce karıştırın.
- Kavanoza alın üzerini kaplayacak halde zeytin yağı ekleyin.Yemeye hazır.
- Domatesler bitince kalan baharatlı yağı salatalarda değerlendirebilirsiniz.
- Bu tanım ile yaptığım domatesleri somonlu sandviç tanımımda de kullandım. Sizlere de öneririm. Şimdiden afiyet olsun 😊.
Kuru Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







