Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi

Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Dışı için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım.
  2. Elimizle materyalleri güzelce karıştıralım.
  3. Unun bir kısmını ve kabartma tozunu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  4. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayalım. Bu kademede unu denetimli eklerseniz kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz.
  5. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
  6. Daha sonra tezgahta ileri geri yuvarlayarak rulo formunu verelim.
  7. Elde ettiğimiz rulonun da uçlarını birleştirerek halka formuna getirelim.
  8. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri evvel yumurta akına, akabinde susama batıralım. Kurabiyelerin daha kızarmış görünmesini isterseniz kavrulmuş susam kullanabilirsiniz.
  9. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım ve evvelce ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Sürenin sonunda pişen kıyır kıyır tuzlu simit kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Tuzlu Simit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Makarna
Cevizli Kurabiye
Mandalinalı Kek
Çıtır Çıtır Patates Topları
Tarhana Tost
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Hdabla | © 2025 |