Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız)

Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için materyaller:

  • 250 gram yağsız kıyma
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 küçük soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • Tuz
  • Karabiber (sadece köfteye eklenir)

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu

Çorbası için:

  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Biraz kuru nane

Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcı hazırlanır. Bulguru yavaşça ıslatıp yumuşaması beklenir.
  2. Tüm köfte materyalleri (karabiber dahil) yoğrulur.
  3. Fındık büyüklüğünde minik köfteler yuvarlanır.
  4. 5 su bardağı suda köfteler haşlanır. Su kaynayınca köfteler eklenir.
  5. Ayrı bir kapta terbiye gereçleri (un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu) güzelce çırpılır.
  6. Haşlanan köftenin suyundan birkaç kaşık alınarak terbiyeye eklenir, ılıklaştırılır.
  7. Çorbanın altı yüksek ateşte açık olacak.
  8. Terbiye yavaş yavaş eklenirken tıpkı anda süratlice karıştırılır.
  9. Kaynamaya başladığı anda altı kısılır ve 5 dakika daha kaynatılır.
  10. Son olarak çorbaya baharatlar eklenir: tuz, pul biber, biraz nane.Ocağın altı kapatılır.
  11. Tencere kapağı yarım kapatılır. (tam kapatılırsa terbiye kesilebilir. ).

Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması
Kızartma (Püf Noktalı)
Simav Kara Mercimek Yemeği
Harf Rakam Kurabiye
Çikolatalı Ve Fıstıklı Dondurma
Cantik Pide
Hdabla | © 2025 |