Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
İçi için;
- 3-4 adet elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı ceviz)
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip tavaya alalım.
- Üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- En son tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Un hariç verilen materyalleri karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurun üçte birini ayırıp streç sinemaya sararak buzluğa atalım. (daha kolay rendeleyebilmek için biraz donmuş olması gerekiyor. ).
- Kalan hamuru eşit biçimde borcama yayalım.
- Elmalı harcı da üzerine yayıp ayırdığımız hamuru rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










