Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

İçi için;

  • 3-4 adet elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı ceviz)

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip tavaya alalım.
  2. Üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. En son tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Un hariç verilen materyalleri karıştıralım.
  5. Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  6. Hamurun üçte birini ayırıp streç sinemaya sararak buzluğa atalım. (daha kolay rendeleyebilmek için biraz donmuş olması gerekiyor. ).
  7. Kalan hamuru eşit biçimde borcama yayalım.
  8. Elmalı harcı da üzerine yayıp ayırdığımız hamuru rendeleyelim.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  10. Soğuduktan sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Fonksiyonel Omlet
Köfteli Yoğurt Çorbası
Japon Pankek (Bulut Pankek) (Videolu)
Fırında Soğan Dolması
Anne Kurabiyesi
Peynirli Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |