Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup
Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı İçin Malzemeler
Sütlü kısmı için:
- 3 ,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
Kayısılı kısmı için:
- 8-10 adet taze kayısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze kayısıları yıkayalım.
- Tencereye koyalım haşlayalım.
- Sonra şekeri ilave edip karıştıralım.
- Süzgüden geçirelim ,kalan süzdüğümüz 2,5 su bardağı taze kayisi suyu tencereye koyalım.
- Nişasta ekleyip karıştıralım pişirelim.
- Diğer tarafta sütlü kısmı gereçleri yağ vanilya hariç koyalım.
- Mikser kabına yeterlice çırpalım tencereye koyalım.
- Koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım.
- Tereyağı vanilyayi koyup karıştıralım.
- Kuplara hisse edelim 10 dk soğuduktan sonra kayısılı kısmı hisse edelim.
- 10 dk soğuduktan üzerini dileğe nazaran süsleyelim. Afiyet olsun.
Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









