Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup

Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı İçin Malzemeler

Sütlü kısmı için:

  • 3 ,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Kayısılı kısmı için:

  • 8-10 adet taze kayısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze kayısıları yıkayalım.
  2. Tencereye koyalım haşlayalım.
  3. Sonra şekeri ilave edip karıştıralım.
  4. Süzgüden geçirelim ,kalan süzdüğümüz 2,5 su bardağı taze kayisi suyu tencereye koyalım.
  5. Nişasta ekleyip karıştıralım pişirelim.
  6. Diğer tarafta sütlü kısmı gereçleri yağ vanilya hariç koyalım.
  7. Mikser kabına yeterlice çırpalım tencereye koyalım.
  8. Koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım.
  9. Tereyağı vanilyayi koyup karıştıralım.
  10. Kuplara hisse edelim 10 dk soğuduktan sonra kayısılı kısmı hisse edelim.
  11. 10 dk soğuduktan üzerini dileğe nazaran süsleyelim. Afiyet olsun.

Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Pizza
Porsiyonluk Gül Pasta (Seven Sevdiğine Sevdiklerine Yapsın)
Browni Kurabiye
Sakallı Labneli Poğaça
Limonlu Brownie
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Hdabla | © 2025 |