Çilekli Magnolia
Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
Alt tabanı için;
- 1 paket bisküvi (toz haline getirilmiş)
Çilek sosu için;
- 250 gram çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (biraz su ile açın)
- 1 su bardağı kadar su (kıvamına bakarak denetimli ekleyin)
- 1 paket vanilin
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alın. Karıştırarak orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilıyınca sıvı kremayı ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar olana kadar mikserle çırpın.
- Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
- Çilek sosu için, çilekleri blenderden geçirin ve şeker ile birlikte bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca nişastayı su ile açıp tencereye ekleyin. Karıştırarak yoğunlaşmasını bekleyin. Kıvamına nazaran denetimli biçimde su ekleyin altını kapatınca vanilini ekleyip karıştırın.
- Servis bardaklarına, kavanoza yada kaselere sırayla: toz bisküvi, muhallebi, çilek sosu formunda kat kat dökün.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini dileğinize nazaran süsleyin… (ben bir kesim içi çilek dolgulu çikolata…çilek ve yabanmersini ile süsledim) ve magnoliamız hazır… afiyet olsun. 🍓🍓.
Çilekler yumuşayınca atmayın blenderden geçirip buzdolabı poşetine koyun ve dondurucuya atın, bu usul tatlılarda kullanın.
Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















