Fırın Izgarasında Tavuk

Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 4 büyük uzunluk patates

Sos için;

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada 1 diş sarımsak

Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyalini bir kasede karıştıralım.
  2. Tavuklara kesikler atıp sosa bulayalım yeterlice heryerini buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  3. Patatesleri istediğimiz biçimde keselim fırın tepsisine alıp yağlayalım, isteğe bağlı biber baharalarla harmanlayım. Fırına yerleştirelim.
  4. Fırın telini tepsinin çabucak üstüne yerleştirip tavukları tele dizelim.
  5. 200 derecede yaklaşık 45- 50 dakika denetimli pişirelim afiyet olsun 🙏🏻.

Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Kuru Fasulye
Kadayıflı Muhallebi
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Kahvaltılık Sos
İç Pilavlı Dana Kavurma
Klasik Cupcake
Hdabla | © 2025 |