Öcce
Öcce Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 demet taze sarımsak
- 1 adet rendelenmiş kabak (evde varsa değerlendirebilirsiniz koşul değil)
- 1 adet kapya biber
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı su
Öcce Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maydanoz, kapya, soğan ve sarımsakları yıkayıp; ister rondoda çekelim ister ince ince doğrayalım.
- Tüm materyalleri kaba alıp, karıştıralım.
- Tavaya 1,5 çay bardağı sıvı yağ koyarak kızdıralım.
- Kızınca 1 yemek kaşığı karışımdan tavaya dökerek artlı önlü kızartalım.
- Hazırladığımız karışım bitene kadar devam edelim.Afiyet olsun.
Öcce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










