Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı
Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı kaynar su
- Yarım tavuk göğüsü
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci bol suda yıkayın ve yarım saat tuzlu suda bekletin sonra uygunca tekrar yıkayıp süzün.
- Tavuk göğüsünü yumşayana kadar haşlayın.
- Sıvıyağını pilav tenceresine alıp biraz ısıtıp arpa şehriyeyi rengi yoğunlaşana kadar kavurun.
- Şehriye kavrulduktan sonra pirinçi de ek edip biraz daha kavurun.
- 3 su bardağı kaynar suyu da ek edip nohutu ekleyin.
- Kısık ateşte piştikten sonra 15 dakika dinlendirin.
- Kaseye evvel haşlanmış tavukları koyup akabinde pilavı koyarak servis tabağına zıt koyarak servise hazırlayın ve karabiber ekeleyin.
- Pilav suyu olarak haşlanmış tavuk suyunu kullanabilirsiniz üstüne afiyet olsun.
Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






