Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı

Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Yarım tavuk göğüsü
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci bol suda yıkayın ve yarım saat tuzlu suda bekletin sonra uygunca tekrar yıkayıp süzün.
  2. Tavuk göğüsünü yumşayana kadar haşlayın.
  3. Sıvıyağını pilav tenceresine alıp biraz ısıtıp arpa şehriyeyi rengi yoğunlaşana kadar kavurun.
  4. Şehriye kavrulduktan sonra pirinçi de ek edip biraz daha kavurun.
  5. 3 su bardağı kaynar suyu da ek edip nohutu ekleyin.
  6. Kısık ateşte piştikten sonra 15 dakika dinlendirin.
  7. Kaseye evvel haşlanmış tavukları koyup akabinde pilavı koyarak servis tabağına zıt koyarak servise hazırlayın ve karabiber ekeleyin.
  8. Pilav suyu olarak haşlanmış tavuk suyunu kullanabilirsiniz üstüne afiyet olsun.

Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Bisküvili Toplar
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu)
Karabuğday Pilavı
Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Mantarlı Kaşarlı Börek
Kaşarlı Patlıcan Musakka
Hdabla | © 2025 |