Kruvasan Poğaça
Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya (instant)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harç için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri + ince
- Kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su ve kuru mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru iki eşit bezeye bölün ,her bezeyi merdane ile açın ve 10 üçgen kesime kesin.
- Geniş kısmına kaşar ve maydanoz karışımıni koyup kruvasan üzere sarın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası yapın.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Şimdiden afiyet olsun deneyenler fotoğraf paylaşmayı unutmayın hoş kokan bir konut, yumuşacık bir poğaça ve huzur.
Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









