Kruvasan Poğaça

Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (instant)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harç için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri + ince
  • Kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su ve kuru mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye bölün ,her bezeyi merdane ile açın ve 10 üçgen kesime kesin.
  5. Geniş kısmına kaşar ve maydanoz karışımıni koyup kruvasan üzere sarın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası yapın.
  7. Önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin

Şimdiden afiyet olsun deneyenler fotoğraf paylaşmayı unutmayın hoş kokan bir konut, yumuşacık bir poğaça ve huzur.

Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Güllaç
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Tepsi Kek
Şehriye Çorbası
Fırında Sigara Böreği
Kfc Tavuk
Hdabla | © 2025 |