Tam Buğday Lavaş

Tam Buğday Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • Su
  • Tuz
  • 1 paket kuru maya

Tam Buğday Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık suya maya eklenir ve etkinleşmesi için 25 dk ılık bir ortamda bekletilir.
  2. Derin bir kaba alınan un üzerine mayalı su eklenir ve yoğurulur.
  3. Ele yapılmayacak bir kıvam olana kadar denetimli su desteği yapılır. 1 çay kaşığı tuz eklenir.
  4. Ceviz uzunluğunda koparılıp elle hafif açılır ve yağsız tavada pişirilir.

Tam Buğday Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Çilekli Tart
Diyet Sebze
Hem Kolay Hem Lezzetli Patatesli Milföy Mantısı
Tavuk Sote
Airfryerda Sağlıklı Pırasalı Kek
Fırında Somon Balığı
Hdabla | © 2025 |