Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte

Bolu Yöntemi Keşli Cevizli Konut Üretimi Erişte Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı iri rendelenmiş keş
  • 1yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Bolu Yöntemi Keşli Cevizli Mesken Üretimi Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için derin bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
  2. Suyu, tuzu, yumurtayı koyalım yoğuralım.
  3. Sert bir hamur elde edelim.
  4. Üzeri ortelim. 30 ‘dk dinlensin, hamuru iki beze yapalım.
  5. Tezgahın üzerine ün serpelim.
  6. Tepsi büyüklüğünde açalım.
  7. İkinci bezeyi de açalım, iki hamuru da üst üste koyalım.
  8. İki parmak eninde şeritler keselim.
  9. Kestiğimiz şeritleri de üst üste koyalım.
  10. Yarım cm olarak erişteleri keselim.
  11. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye unları silkerek koyalım.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 15_20 dk kurutalım ,sonra bir tencereye su koyalım.
  13. Bir çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyalım.
  14. Su fokurdayınca içine erişteleri atalım.
  15. Kaşıkla bir karıştıralım kısık ateşte 15 dk denetim ederek pişirelim.
  16. Süzguden süzelim ,sonra soğuk sudan geçirelim.
  17. Süzgüden geçen erişteleri tepsiye alalalım.
  18. Tavaya yağları koyalım, cevizi koyalım, kısık ateşte bir iki ‘dk kavuralım.
  19. Keşi ek edelim kısık ateşte bir iki dk kavuralım.
  20. Servis tabağına bir kepçe erişte koyalım, üzerine bir iki kaşık cevizli kesten koyalım.
  21. Bu biçimde iki üç kat bu türlü yaparak koyalım.
  22. Kalan keşli cevizi en üste koyalım afiyet olsun.

Not:ben bu türlü yapıyorum değişik biçimlerde yapanlar var.

Bolu Tarzı Keşli Cevizli Konut İmali Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama
Magma Kek
Kıbrıs Tatlısı (Defalarca Deneyerek Tam Ölçüsü Bulundu)
Cupta Dubai Çikolata
Pita Ekmeği
Hdabla | © 2025 |