Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte
Bolu Yöntemi Keşli Cevizli Konut Üretimi Erişte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı iri rendelenmiş keş
- 1yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolu Yöntemi Keşli Cevizli Mesken Üretimi Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için derin bir kaba unu koyalım, ortasını havuz yapalım.
- Suyu, tuzu, yumurtayı koyalım yoğuralım.
- Sert bir hamur elde edelim.
- Üzeri ortelim. 30 ‘dk dinlensin, hamuru iki beze yapalım.
- Tezgahın üzerine ün serpelim.
- Tepsi büyüklüğünde açalım.
- İkinci bezeyi de açalım, iki hamuru da üst üste koyalım.
- İki parmak eninde şeritler keselim.
- Kestiğimiz şeritleri de üst üste koyalım.
- Yarım cm olarak erişteleri keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye unları silkerek koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 15_20 dk kurutalım ,sonra bir tencereye su koyalım.
- Bir çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Su fokurdayınca içine erişteleri atalım.
- Kaşıkla bir karıştıralım kısık ateşte 15 dk denetim ederek pişirelim.
- Süzguden süzelim ,sonra soğuk sudan geçirelim.
- Süzgüden geçen erişteleri tepsiye alalalım.
- Tavaya yağları koyalım, cevizi koyalım, kısık ateşte bir iki ‘dk kavuralım.
- Keşi ek edelim kısık ateşte bir iki dk kavuralım.
- Servis tabağına bir kepçe erişte koyalım, üzerine bir iki kaşık cevizli kesten koyalım.
- Bu biçimde iki üç kat bu türlü yaparak koyalım.
- Kalan keşli cevizi en üste koyalım afiyet olsun.
Not:ben bu türlü yapıyorum değişik biçimlerde yapanlar var.
Bolu Tarzı Keşli Cevizli Konut İmali Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















