Italy Tiramisu
Italy Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz șeker
- 5 yemek kaşığı dolusu un (tercihen nişastada olabilir)
- 1 paket vanilya
- 1 kutu mascarpone 400 gram olanından kullandım (isteğe bağlı olarak tuzsuz krem peynir de ekleyebilirsiniz)
Islatmak için;
- 2 yemek kaşığı instant kahve (granül kahve)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kadar kakao üstünü süslemek içi
- 1 paket kedi lisanı bisküvi (24lu olanından kullandım, 30 lu bulabilen ya da 30 lu yapmak isteyen de yapabilir)
Italy Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta,şeker,un ve sütü orta küçük bir tencereye koyup güzelce karıştırıp ateşe alıyoruz.
- Kıvam alana kadar güzelce karıştırıp pişiriyoruz.
- Pişen kremaya 1 paket vanilya koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Toful olmasını engelleyecek biçimde karıştırıp kabuk baglamasina fırsat vermeden soğutuyor ve karıştırıyoruz.
- Son olarak hafif ılık ve soğumuş olan kremaya 1 kutu mascarpone peyniri ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Son olarak kedi lisanını ıslatmak için kahvemizi hazırlayıp sıcak sıcak batırıp çabucak tepsiye diziyoruz. Ben yıldız halinde dizdim.Yan yana da olur ancak bu sefer çok boşluklu olursa kremayı çok kullanırsınız.
- Ben az az yedirerek dizdim ve kapattım üstünü.
- Son olarak 1 yemek kaşığına yakın kakaoyu üstüne çay süzgeci yardımı ile serptim. Ve şahane birşey oldu.
- Özellikle mascarpone kullanmanizi şiddetle tavsiye ederim yaş pastalarda da kullanabileceğiniz hoş bir krema oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Italy Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









