Italy Tiramisu

Italy Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz șeker
  • 5 yemek kaşığı dolusu un (tercihen nişastada olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu mascarpone 400 gram olanından kullandım (isteğe bağlı olarak tuzsuz krem peynir de ekleyebilirsiniz)

Islatmak için;

  • 2 yemek kaşığı instant kahve (granül kahve)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kadar kakao üstünü süslemek içi
  • 1 paket kedi lisanı bisküvi (24lu olanından kullandım, 30 lu bulabilen ya da 30 lu yapmak isteyen de yapabilir)

Italy Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta,şeker,un ve sütü orta küçük bir tencereye koyup güzelce karıştırıp ateşe alıyoruz.
  2. Kıvam alana kadar güzelce karıştırıp pişiriyoruz.
  3. Pişen kremaya 1 paket vanilya koyup güzelce karıştırıyoruz.
  4. Toful olmasını engelleyecek biçimde karıştırıp kabuk baglamasina fırsat vermeden soğutuyor ve karıştırıyoruz.
  5. Son olarak hafif ılık ve soğumuş olan kremaya 1 kutu mascarpone peyniri ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
  6. Son olarak kedi lisanını ıslatmak için kahvemizi hazırlayıp sıcak sıcak batırıp çabucak tepsiye diziyoruz. Ben yıldız halinde dizdim.Yan yana da olur ancak bu sefer çok boşluklu olursa kremayı çok kullanırsınız.
  7. Ben az az yedirerek dizdim ve kapattım üstünü.
  8. Son olarak 1 yemek kaşığına yakın kakaoyu üstüne çay süzgeci yardımı ile serptim. Ve şahane birşey oldu.
  9. Özellikle mascarpone kullanmanizi şiddetle tavsiye ederim yaş pastalarda da kullanabileceğiniz hoş bir krema oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Italy Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Suşi
Etli Bulgur Pilavı
Etli Ramen
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Dereotu Peynirli Poğaça
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)
Hdabla | © 2025 |