Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)
Demleme Metodu Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kadar kıyma
- 2 adet domates
- 1 kase domates sosu (yoksa 1yemek kaşığı salça)
- 1-2yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 5su bardağı kaynamış su
Demleme Metodu Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tane tane olana kadar kavurun içerisine kup kup doğradığımız domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Domates sosunu ekleyip karıştırın tereyağı ve baharatları da ekleyip, karıştırın.
- Makarnayı üzerine serin ve kaynamış suyu ekleyin. Orta ara kesinlikle karıştırın ki makarnalar birbirine yapismasin.
- Suyunu büsbütün çekince bir defa tabandan karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dk demlendirin.
- Taze yada kuru fesleğen serperek servis edebilirsiniz. Üzerine parmesan peyniri de çok yakışıyor 🤤.
Not:domates sosu olarak makarnalar için domates kabuğundan sos yapmıştım onu kullandım,eğer sosunuz yoksa bir yemek kaşığı salça ek edebilirsiniz.

Demleme Adabı Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















