Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)

Demleme Metodu Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 kase domates sosu (yoksa 1yemek kaşığı salça)
  • 1-2yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 5su bardağı kaynamış su

Demleme Metodu Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tane tane olana kadar kavurun içerisine kup kup doğradığımız domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Domates sosunu ekleyip karıştırın tereyağı ve baharatları da ekleyip, karıştırın.
  3. Makarnayı üzerine serin ve kaynamış suyu ekleyin. Orta ara kesinlikle karıştırın ki makarnalar birbirine yapismasin.
  4. Suyunu büsbütün çekince bir defa tabandan karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dk demlendirin.
  5. Taze yada kuru fesleğen serperek servis edebilirsiniz. Üzerine parmesan peyniri de çok yakışıyor 🤤.

Not:domates sosu olarak makarnalar için domates kabuğundan sos yapmıştım onu kullandım,eğer sosunuz yoksa bir yemek kaşığı salça ek edebilirsiniz.

Demleme Adabı Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Semizotu Çorbası
Semizotlu Kuru Cacık
Simitli Yumurta
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Közlenmiş Patlıcanlı Tavuk Salatası
Sebzeli Köfteli Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |