Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)

Demleme Yordamı Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 kase domates sosu (yoksa 1yemek kaşığı salça)
  • 1-2yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 5su bardağı kaynamış su

Demleme Yöntemi Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tane tane olana kadar kavurun içerisine kup kup doğradığımız domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Domates sosunu ekleyip karıştırın tereyağı ve baharatları da ekleyip, karıştırın.
  3. Makarnayı üzerine serin ve kaynamış suyu ekleyin. Orta ara kesinlikle karıştırın ki makarnalar birbirine yapismasin.
  4. Suyunu büsbütün çekince bir kere tabandan karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dk demlendirin.
  5. Taze yada kuru fesleğen serperek servis edebilirsiniz. Üzerine parmesan peyniri de çok yakışıyor 🤤.

Not:domates sosu olarak makarnalar için domates kabuğundan sos yapmıştım onu kullandım,eğer sosunuz yoksa bir yemek kaşığı salça ek edebilirsiniz.

Demleme Metodu Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Poğaça
Tahinli Special Kurabiye
Çok Pratik Cevizli Üzümlü Damla Çikolatalı Kurabiye
Pankek Tatlısı
Ekşili Köfte (Kıllotik)
Kızımın 5 Yaş Doğum Günü İkram Menüsü
Hdabla | © 2025 |