Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- Hazır pasta tabanı (dilerseniz siz pandispanya keki ile yapabilirsiniz)
Pandispanya için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 şu bardağı tepeleme + 2 yemek kaşığı un
- 1 fiske tuz
Kreması için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt
Piştikten sonra;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz kremşanti
Krema ile kekin ortasına;
- Damla çikolata(isteğe bağlı)
- Çilek sosu (isteğe bağlı olarak)
Üzeri için;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 15 adet çilek
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurtaları kırıyoruz, toz şeker ile çırpıyoruz ılık suyu ekliyoruz akabinde bir fiske tuz sonra un, vanilin, kabartma tozu hepsini çırpıp 180° 30 dk fırına verebilirsiniz.
- Kreması için;.
- Un, nişasta, şeker, süt yumurta sırasına nazaran ekleyin artından ocakta 15 dk topaklanmaması için çırparak pişirin akabinde içine vanilin, krem şanti ve tereyağını ekleyip soğuk bir yerde ya da dolapta bekletin kremanız kazır.
- Krem şanti için; 2 paket krem şantiyi süt ile çırpıyoruz bu kadar.
- Keki süt ile ısladıktan sonra kremayı ortasına sürün sonra damla çikolata isteğe bağlı çilek sosu keki kapatıp krem şanti ile kaplayabilirdiniz bu kadar üzerini ise çilek ile görseldeki üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunn;) ✨🎀
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






