Limon Tatlısı
Limon Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane limon (kalin kabuklu)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 kutu krema
- 1 adet vanilin
- 100 gram beyaz çikolata(isteğe bağlı)
Limon Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel limonlarımızı ikiye kesip, düz durabilmesi için bir sos tavasının içerisine tabanlarını hafif rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz kabukların üzerine şekeri ilave edip parmaklarımızla ovuşturun ki kabukların aroması şekere geçsin.
- Sonra ocağa alıp üzerine kremayı ve vanilin döküp, kaynamaya yakın ocaktan indiriyoruz.
- İçlerini boşalttığımız limon posalarını bir kapta blenderdan çekip, suyunu süzüyoruz.
- Ocaktan aldığımız kremanın üzerine bu suyu yavaş yavaş döküp, kesilmemesi için süratlice karıştırıyoruz.
- İçlerini boşalttığımız limon kabuklarına bu karışımı döküp dolapta en az 6 saat dinlendiriyoruz. (bir gün öncesinden yaparsanız daha yeterli sonuç alırsınız)
- Servis etmeden evvel istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun☺️
Limon Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















