Limon Tatlısı

Limon Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane limon (kalin kabuklu)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 adet vanilin
  • 100 gram beyaz çikolata(isteğe bağlı)

Limon Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel limonlarımızı ikiye kesip, düz durabilmesi için bir sos tavasının içerisine tabanlarını hafif rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz kabukların üzerine şekeri ilave edip parmaklarımızla ovuşturun ki kabukların aroması şekere geçsin.
  3. Sonra ocağa alıp üzerine kremayı ve vanilin döküp, kaynamaya yakın ocaktan indiriyoruz.
  4. İçlerini boşalttığımız limon posalarını bir kapta blenderdan çekip, suyunu süzüyoruz.
  5. Ocaktan aldığımız kremanın üzerine bu suyu yavaş yavaş döküp, kesilmemesi için süratlice karıştırıyoruz.
  6. İçlerini boşalttığımız limon kabuklarına bu karışımı döküp dolapta en az 6 saat dinlendiriyoruz. (bir gün öncesinden yaparsanız daha yeterli sonuç alırsınız)
  7. Servis etmeden evvel istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun☺️

Limon Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hasta Çorbası
Çıtır Börek
Sebzeli Kek
Nefis Soslu Makarna
Katıklı Dolma
Kremalı Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |