Çikolatalı Tart
Çikolatalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2-3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket sade kremşanti
Islamak için;
- 1 su bardağı süt
Sos için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çikolata sos
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Fındık kırığı
Çikolatalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
- Un hariç başka materyalleri ekleyelim ve karıştırmaya devam edin. Azar azar un ekleyelim ve kek hamurumuzu hazır edelim.
- Yağlanmış tart kalıbına dökelim. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
- Süt ve krem şantiyi karıştırıp, dolapta bekletelim.
- Çikolata sosu pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekin birinci ılıklığı çıktıktan sonra süt ile ıslatalım. Krem şantiyi üzerine güzelce gezdirelim.
- Soğuyan çikolata sosumuzu her tarafına yayalım.
- Hindistan cevizi ve fındık kırığı ile süsleyelim.
- Dolapta bekletelim 3-4 saat kadar.
Afiyet olsun ✌️
Çikolatalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








