Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 2-3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade kremşanti

Islamak için;

  • 1 su bardağı süt

Sos için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çikolata sos

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Fındık kırığı

Çikolatalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
  2. Un hariç başka materyalleri ekleyelim ve karıştırmaya devam edin. Azar azar un ekleyelim ve kek hamurumuzu hazır edelim.
  3. Yağlanmış tart kalıbına dökelim. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  4. Süt ve krem şantiyi karıştırıp, dolapta bekletelim.
  5. Çikolata sosu pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Kekin birinci ılıklığı çıktıktan sonra süt ile ıslatalım. Krem şantiyi üzerine güzelce gezdirelim.
  7. Soğuyan çikolata sosumuzu her tarafına yayalım.
  8. Hindistan cevizi ve fındık kırığı ile süsleyelim.
  9. Dolapta bekletelim 3-4 saat kadar.

Afiyet olsun ✌️

Çikolatalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Sosu Tarifi
Orman Meyveli Portakallı Browni
Elmalı Kurabiye
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Şahane Elmalı Kurabiye
Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |