Eli Böğründe

Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kapya biber
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (olmadığı için koymamıştır)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Yağlı kağıt

Eli Böğründe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuşbaşı etlerimi kekik tuz ve karabiber ile marine ettim ve 1 saat kadar buzdolabında beklettim.
  2. Bir saatin sonunda tüm malzemelerimi iri bir biçimde farklı ayrı doğradım fotoğrafta gördüğünüz üzere tepsiye kısım bölüm dizdim.
  3. Üzerlerine birazcık zeytinyağı tuz ve karabiber serpiştirdim.
  4. Daha sonra tereyağını küçük küçük kesimlere bölüp tepsimin her yerine yaydım.
  5. Tepsinin üzerine elimle ıslatıp sıktığım yağlı kağıdını her yeri kapatacak formda serdim.
  6. 200 derece de yaklaşık 1 saat artı denetimli bir biçimde 15 dakika daha pişirdim ve yemeğimiz hazır.

Eli Böğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kornişon Turşusu
Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Bisküvi
Limonlu Mascarponeli Kek
Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)
Hdabla | © 2025 |