Lezzet Kurabiyesi

Lezzet Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

İç gereci için;

  • İnek peyniri
  • Ezine peyniri
  • Labne
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri yahut dilediğiniz 1 peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Lezzet Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemelere doyamayacağınız küçük kurabiye poğaçalarım için hamuru için olan gereçlerini yoğurma kabımıza alıyoruz ve ununu denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamurdan kayısı büyüklüğünde kesimler alıp avuç içimizde açıyoruz ve içerisine peynirini ekleyip, poğaça biçimi veriyoruz bütün hamur modüllerine tıpkı süreci yapıyoruz.
  3. Poğaça hali verdiğimiz hamurlarımızı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
  4. Şekil verdiğimiz kurabiye poğaçalarımızı evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen kurabiyelerimizi oda sıcaklığına geldiğinde servis edip, afiyetle yiyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 😌.

Lezzet Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Kokteyli
Muzlu Üzümlü Kek
Yalancı Profiterol
Bisküvi Tadında Nefis Kurabiye
Krem Karamelli Kek
İzmir Hamsi (Fırında)
Hdabla | © 2025 |