Lezzet Kurabiyesi
Lezzet Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İç gereci için;
- İnek peyniri
- Ezine peyniri
- Labne
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri yahut dilediğiniz 1 peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Lezzet Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemelere doyamayacağınız küçük kurabiye poğaçalarım için hamuru için olan gereçlerini yoğurma kabımıza alıyoruz ve ununu denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan kayısı büyüklüğünde kesimler alıp avuç içimizde açıyoruz ve içerisine peynirini ekleyip, poğaça biçimi veriyoruz bütün hamur modüllerine tıpkı süreci yapıyoruz.
- Poğaça hali verdiğimiz hamurlarımızı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
- Şekil verdiğimiz kurabiye poğaçalarımızı evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimizi oda sıcaklığına geldiğinde servis edip, afiyetle yiyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 😌.
Lezzet Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











