Katıklı Çorba
Katıklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kelkit şeker fasulye (kuru fasulye)
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1,5 litre su
- Tuz
- 3 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı süzme yoğurt
- İsteğe nazaran taze nane ve dereotu
Katıklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kelkit şeker fasulyesi ve aşurelik buğday evvelden haşlayıp pişirmeye hazır hale getirilecek.
- Daha sonra iki gereç tıpkı tencereye alınacak ve 1,5 lt su ekleyip kaynatalım. Çorbamız kıvam alana kadar pişirelim.
- Ilıyan çorbaya yoğurdu ve süzme yoğurdu çırparak çorbamıza karıştıralım. Doğranan nane ve dereotunuda karıştırıp servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun. 🫘🍽🥣🌸.
Katıklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











