Kaşık Güzeli Tarifi

Kaşık Hoşu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 1 fincan nişasta
  • 1 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Arasına:

  • Bebe bisküvisi (ufalanmış)
  • Muz dilimleri
  • Çilek dilimleri

Çikolata sosu için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata

Kaşık Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce katı materyalleri nişasta ,un, şekeri karıştır sonra yumurta ,sütü tencereye alıp daima karıştırarak pişir. Göz göz kaynayınca ocaktan al, tereyağı ve vanilini ekle.
  2. El blenderıyla pürüzsüz hale getir. Ilınınca içine toz krem şantiyi ekle, mikserle birkaç dakika daha çırp.
  3. Kuplara/bardaklara evvel ılık krema koy.
  4. Krema üzerine bebe bisküvilerini rondodan geçirip bir kat koyuyoruz.
  5. Tekrar krema katı.
  6. Muz ve çilek paraçaları ekliyoruz.
  7. Tekrar krema.
  8. Bu katları damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz.
  9. Sıvı kremayı küçük bir tencerede ısıt, kaynama noktasına gelince altını kapat. Çikolatayı ekle, büsbütün eriyene kadar karıştır.
  10. Krema üzerine çikolata sosu döküyoruz.
  11. Kıyılmış fındık ile süslüyoruz.
  12. Tatlıyı en az 4 saat buzdolabında dinlendir. Soğudukça kıvamı ve lezzeti güzelleşiyor.

Kaşık Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler
Beyaz Çikolata Soslu Profiterol
Kolay Yaş Pasta
Çocuklar Sevsin Diye Patates Ve Kabaklı Mücver
Sodalı Poğaça
Ispanaklı Kardelen Pasta
Hdabla | © 2025 |