Sıcak Sütlü Kek
Sıcak Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 240 ml süt
- 113 gram tuzsuz tereyağı
- 240 gram un (240 g)
- Kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 400 gram toz şeker (400 g)
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- Vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Sıcak Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°’de ısıtın.
- Küçük bir sos tenceresinde süt ve tereyağını orta ara karıştırarak tereyağı eriyene ve karışım kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Bu sırada orta uzunluk bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın, kenara alın.
- Büyük bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtaları 3-4 dakika kabarıp açık renk olana kadar çırpın. Un karışımını ekleyin ve yavaşça yalnızca karışana kadar çırpın.
- Yavaşça çırparken sıcak sütlü tereyağ karışımını yavaş yavaş ekleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Karışımı fırın kabına dökün. 180 derecede, 28-32 dakika, kek yavaşça kızarana ve ortasına batırdığınız kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kekiniz servise hazır. Afiyet olsun. Tanımın yapılışını paylaştığım ve tarihini anlattığım görüntüyü @pastry. 30 isimli ınstagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz.
Sıcak Sütlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







