Şakşuka
Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 4 köy biberi
- 4 diş sarımsak
- Maydanoz
- 3 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Az ölçü pul biber
- Sıvı yağ
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları soyup dilimleyip tuzlu suya alalım sonra öteki patetes biber elinde kabak olan kabakta kullanabilir bunların hepsini hazırlayalım.
- Kızgın yağda sırayla kızartalım ve bir borcama alalım.
- Bir tavada sıvı yağ ve salça kavuralım ve akabinde domates sosu ekleyelım sarımsaklarıda rendeleyip ekleyelim uygunca pişirelim en son baharatları ekleyip zevke nazaran limon sıkalım.
- Ardından pişen sosu kızartmalarla birleştirip üzerine maydanozları ekleyelim afiyet olsun😋.
Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






