Çatlak Kurabiye
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı damla çikolata
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve sıvı yağ bir kaba konarak çırpılır.
- Daha sonra fındık ve damla çikolata hariç tüm materyaller eklenir ve kurabiye hamuru elde edilir.
- Dövülmüş fındık ve damla çikolatada eklenerek yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır yuvarlak yapılır ve hafif üstüne bastırılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







