Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve sıvı yağ bir kaba konarak çırpılır.
  2. Daha sonra fındık ve damla çikolata hariç tüm materyaller eklenir ve kurabiye hamuru elde edilir.
  3. Dövülmüş fındık ve damla çikolatada eklenerek yoğrulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır yuvarlak yapılır ve hafif üstüne bastırılır.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Rus Salatası
Tavuk Kıymalı Sulu Köfte
Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Kuymak (Mozarella Peynirli)
Çocukların Bayılarak Yediği ,Görüntüsü Şirin Mi Şirin Kirpi Kurabiye
Hdabla | © 2025 |