Sütlü Mantar Çorbası
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye alarak eritelim. Soğanı ekleyerek rengi çıkana kadar pişirelim.
- Ardından mantarları ekleyerek, kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar renk alınca unu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Unun kokusu çıkınca su ve sütü ekleyelim.
- Koyulaşan sütlü mantar çorbasına baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Kaynayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- İsteğe nazaran kıyılmış maydanoz ek edip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













