Anne Usulü Ev Baklavası Tam Ölçü (Videolu)
Anne Adabı Konut Baklavası Tam Ölçü Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4.5 su bardağından biraz fazla baklavalık un (kontrollü ekleyin)
Hamuru açmak için;
- 400gr mısır nişastası
- 1 su bardağı un
Arası için;
- 500gr ceviz içi
Baklavanın yağı için;
- 5.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 tepsi baklava için şerbeti için; 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 6-7 damla limon suyu
Anne Tarzı Mesken Baklavası Tam Ölçü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için materyalleri ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak unu denetimli ekleyelim. Hamuru en az 20 dk dinlendirip 13 eşit beze alalım.
- Nişasta ve unu karıştıralım. Bezelerin üzerine serpelim. Bezeleri elimizle bastırıp ortalarına nişasta un karışımı ekleyelim üst üste dizip poşetin içine bırakalım açması kolay olsun diye.
- Daha sonra oklava ile biraz çevirip tekrar üst üste ekleyelim. Kurumaması için tekrar poşetin içinde saklayalım. Sıra ile açalım. Açabildiğimiz kadar açalım hamuru açtığımız hamurları üst üste dizelim.
- En son kare formunda keselim. İçine rondoda çektiğimiz cevizlerden ekleyip muska halinde bükelim tepsiye yerleştirelim. Üzerine sıvı yağını kızdıralım çok kızmayacak hamura dökünce hafif cıs demesi kâfi baklavalarımızı yağlayalım.
- 200 derece fırında alt üst altın sarısı olana kadar pişirelim.
- Şerbeti için; şeker ve suyu ekleyelim şeker eriyene kadar karıştırıp 30 dk tutalım. 5 dk kalası limon suyunu ekleyip ocağı kapatalım şerbeti soğumaya bırakalım.
- Şerbet soğuk olacak baklavası ılık olacak ayrıntılı anlatım ile youtube kanalıma bakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Anne Yöntemi Konut Baklavası Tam Ölçü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









