Gülüt
Gülüt Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt (ılık)
- 1.50 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 tane kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Gülüt Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu alalım yumurtalar güzelce karışana kadar çırpalım.
- Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karıştırdıktan sonra mısır unumuzu ekleyip karıştıralım.
- Ve sıra unda umu denetimli ekleyelim şayet hamurunuz çok cıvık olursa olmaz kek hamuru üzere olacak şayet isterseniz hamuru pişmeden evvel içine peynir de koyabilirsiniz.
- 200 derecede evvelden ısıtılmış alt üst fanlı ayarda üstü kızarana ve kürdan batırdığında içinden hamur gelmeyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun❤️
Not:İsteğe bağlı hamurun içine peynir eklerseniz çok daha hoş olur
Gülüt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






