Kabak Tarator

Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber

Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  2. Rendelediğimiz kabakları suyunu salıp, çekene kadar kavuralım (daha fazla kavurmayın ezilir)
  3. Süzme yoğurdumuzun içinde sarımsak ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
  4. Kavurduğumuz kabaklar soguyunca yoğurt ile karıştıralım.
  5. Üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biber sosunu dökelim.

Afiyet olsun 😋

Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Bulgur Pilavı
Soslu Tavuk
Kakaolu Islak Kek (Glutensiz)
Domates Kebabı
Hdabla | © 2025 |