Tiriliçe (Az Ölçülü)
Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Keki ıslatmak için;
- Yarım paket sıvı krema
- 500 ml süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı şeker
Karamel için;
- Yarım paket sıvı krema
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su (karameli açmak için)
Üzeri için;
- Krem şanti
Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; şeker ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra tüm gereçleri ekleyelim çırpalım. Küçük kare borcama yaptım ben keki borcama dökelim ve 180° fırında keki pişirelim.
- Kek pişerken kekin şerbetini hazırlayalım. Kek fırından çıktıktan sonra şerbeti keke dökelim çekmesini bekleyelim.
- Bu sırada karamel için tavamıza şekeri alalım eritene kadar karıştıralım. Daha sonra tereyağı ekleyelim ve sonra da kremayı ekleyelim ve karıştıralım bu basamakta şeker sertleşebilir düşünce yok açılıyor.
- En son suyunu da ekleyelim ve uygunca pişirelim karamelimizi. Pişen karameli kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Krem şantimizi sütle hazırlayalım ben yarım paket krem şantili göz kararı süt ile açtım. Kekin üstüne krem şantiyi dökelim ve yayalım. Daha sonra soğuyan karamelimizi dökelim ve yayalım.
- Üstünü süslemek için krem şantiden şeritler yapabilirsiniz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🌺.
Tiriliçe (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







