Pırasa Yemeği

Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 1.5 Türk fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pırasalarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım .
- Suda bekletelim, biraz sonra havuçları soyup doğrayalım.
- Yapacağımız tenceremize yağ ve salçayı ekleyip altını açalım ve karıştıralım .
- Doğradığımız havuçları ekleyelim.
- Biraz piştikten sonra pırasaları süzüp tencereye ekleyelim karıştıralım daha sonra yıkadığımız pirinçi de ekleyip karıştıralım.
- Sıcak su ekledikten sonra tuzunu atıp altı kısık pişmeye bırakalım.
- Pırasalar ve pirinç piştikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz ,isterseniz bir kaç damla limonda sıkabilirsiniz afiyet olsun 🤗✨.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



