Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo çilek
  • 4 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu

Daha az yapmak isteyen için;

  • 1 kilo çilek için
  • 1 kilo toz şeker

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilek reçeli yapmak için çilekler temizlenerek güzelce bol suda yıkanır.
  2. Çileklerin üzerine 4 kilo toz şeker dökülerek geceden sabaha bekletilir. Benim tencerem küçük uzunluk olduğu için 2 kilo 2 kilo başka olarak pişirdim.
  3. Çilekleri  orta ateşte köpükleri orta ara kaşık yardımı ile alınarak 35 – 40 dakika kadar denetimli formda kaynatalım.  ocaktan almaya yakın içerisine limon suyu dökülür. Bir 5 dakika daha kaynatıp ocak kapatılır.
  4. Hazır olan çilek reçelimiz sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızlarını sıkıca kapatalım. Deneyeceklere afiyetle.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Deniz Kızlı Pasta
Emziren Annelerede Uygun Fit Sütlaç Tarifi
Kalıpsız Evde Dubai Çikolatası
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
Kahvaltılık İçli Krep
Hdabla | © 2025 |