Fırında Havuçlu Kabak Mücver
Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 4-5 kol dereotu
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Tuz
Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar ve kabaklar rendelenir.
- İnce ince kıyılmış dereotu, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuz rendelenmiş sebzelere ek edililerek karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu da eklenir. Düzgünce karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına mücver harcı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180-200 °c fırında kızarana kadar 40-45 dk denetimli pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek sarımsaklı yoğurt yahut cacık ile servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















