Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- 2 büyük soğan
- 1 büyük domates
- Kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
- 2 su bardağı pirinç (su bardağı ölçüsü 200ml)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları rendeliyoruz, 2 kaşık su ile suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Zeytinyağını ekliyoruz, yıkamış olduğumuz pirinçi ekliyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çekince kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz, bu basamakta nane, karabiber ve kuş üzümünü ekliyoruz çok az.
- Tuz ilavesiyle domates suyunu çekince ocağı kapatıyoruz öteki su eklemiyoruz. İçimiz hazır.
- Temizlenmiş biberlerimi içimizle doldurup tencereye yerleştiriyoruz ,bu ortada biberlerimizin üzerine domates koyarak kapak yapıyoruz.
- Biberlerimizi doldurma işimiz bitince tencereye 2 su bardağı su ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu denetim ediyoruz ,tamamen çekince ocağı kapatıyoruz tenceremizin kapağını açıyoruz bu yolla pişen dolmamızın pirinçleri tane tane oluyor deneyeceklere kolay gelsin.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








