Arnavut Ciğeri
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karaciğer
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yeteri kadar sıvı yağ (kızartmak için)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- Tuz
- Kırmızı biber
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ciğerin derisini soyalım ,küçük küpler halinde doğrayıp süzeğe bırakalım.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve yıkayalım.
- Patatesleri buzlu suda 10-15 dk bekletelim.
- Sudan çıkardığımız patatesleri kurulayıp evvelden ısıttığımız sıvı yağın içine atalım, kızarıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyduğumuz kaba alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım.
- Kanını süzmüş olan karaciğeri geniş bi tabağa yayalım.
- Üzerine unları eleyerek ekleyelim ve heryerin una bulanmasını sağlayalım(bunu bir poşete koyup sallayarak da yapabilirsiniz).
- Kızgın yağa ciğerleri atalım karıştırarak heryerinin eşit pişmesini sağlayalım.
- Renk değiştiren ciğerleri de çıkarıp kağıt havlu üzerine koyalım.
- Servis yapacağımız tabağa bir adet soğanı doğrayalım, patates ve ciğeri de katıp tuzunu kırmızı biberini atıp karıştıralım şimdiden afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














