Makarna Böreği

Makarna Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

İç gereci ;

  • Ufalanmış beyaz peynir ve kaşar
  • İnce kıyılmış maydanoz

Makarna Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz, karabiber, uygunca çırpalım.
  2. Sos materyallerini haşlanmış olan makarna ya döküp uygunca karıştıralım.
  3. Yanmaz yapışmaz tavayı tereyağı ile yağlayalım.
  4. Makarnanın yarısını tavaya dökelim ortasına peynir maydanoz iç materyalini yayalım.
  5. Geri kalan makarnayı döküp yerleştirelim üzerine tereyağı parçacıkları koyup kapağını kapatalım.
  6. Kısık ateşte orta ara denetimli olarak sağa sola çevirip altını kızartalım düz bir tabak yardımıyla aksi çevirip öbür tarafıda kızartalım afiyet olsun.

Makarna Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
Cheesecake
Dubai Brownie
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye
En Pratik En Kolay Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |