Cevizli Cennet Çamuru

Cevizli Cennet Çamuru Tanımı İçin Malzemeler
- 500 -600 gram künefelik kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 50 gram toz antep fıstığı
- 1 kase çekilmiş ceviz
- Kaymak
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Cevizli Cennet Çamuru Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti yapıp soğutuyoruz ve başlıyoruz tatlıya 🙂
- Künefelik kıyılmış kadayıfı tereyağında rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
- Sonra cevizi katıp 5 dk daha kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ben 2 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı da ekledim ceviz ile bir arada.
- Ocaktan alıp yavaş yavaş şerbet ekleyerek karıştırıyoruz.
- Karıştırdıkça şerbeti çekiyor. Yeniden de dikkatli ekleyelim.
- Servis tabağına alıp üstüne kaymak ve toz antep fıstığı ekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🌺.
Cevizli Cennet Çamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


