Çiğ Börek
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 6.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 300 gr kıyma
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı su
Kızartmak için;
- Az sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerini bir kaba alıp yeterlice yoğuruyoruz hafif katı bir hamur olacak.
- Soğanı küçük olsun diye blender yaptım,kıyma ve baharat ,tuz vs her materyal koyduktan sonra güzelce harmanlayalım. Hazır.
- Hamuru evvel uzun yuvarlayıp cevizden az büyük beze koparıp yapıp kenarda unlu bekletip tek tek istediğimiz büyüklükte açıyoruz.
- İçine harcımızı koyup yarım ay halinde yeterlice sıkıca kapatıyoruz.
- Kızgın sıvı yağ da istediğimiz kızarıklığa gelene kadar kızartıyoruz.Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











