Sivas Usulü Gülüt

Sivas Yolu Gülüt Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt yahut yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sivas Metodu Gülüt Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile çırpın.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, mısır unu, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
- Yağlanmış tepsiye dökelim.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk pişirelim.
Sivas Yolu Gülüt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
