Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta
Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal (sarı rengi vermesi için)
- 1 yumurta (sadece sarısını kullanacağız)
- Alabildiğince un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Çörek otu
Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri, sirke, sıvı yağ, tuz, zerdeçal ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabımıza alalım ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra az az un ile kabartma tozu ek edip kulak göğsünden daha yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hazırladığımız hamurdan avucumuza sığacak kadar alıp uzunlamasına rulo yapıp küçük küçük keselim.
- Kestiğimiz hamurları evvel yumurta akına daha sonra çörekotuna bağıralım ve tepsiye çizelim.
- Şekil vermek büsbütün sizin hayal gücünüze bağlı.
- Ben bikaç adedini yuvarlak yaptım tek lokmalık olarak bi kaç adedini de çocuklar için biçimli kalıp kullanarak yaptım.
- Dilerseniz hamurun birazına çörekotu koyup öylece şekillendirebilirsiniz.
- 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 15/20dakika pişirelim. Yinede bu ortada ara orta denetim etmeyi ihmal etmeyelim çok piŞmemesi lazım. Herkese afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum canlarım.
Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













