Köfteli Bezelye Yemeği
Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için materyaller;
- 200 g kıyma
- Göz kararı ekmek içi
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Diğer gereçler;
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 küçük uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerini geçecek kadar sıcak su (yaklaşık 1 litre)
Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba kıyma, ekmek içi, sarımsak, tuz, kırmızı toz biber ve kimyon alınarak uygunca yoğrulur.
- Misket büyüklüğünde kesimler alınarak avuç içinde yuvarlanır ve unlanmış geniş bir kaba alınır.
- Biraz sallayarak köfteler una bulanır.
- Soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve patates brunoise olarak doğranır. Sarımsak rendelenir.
- Tencereye sıvı yağ alınır.
- Üzerine soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsak eklenerek düzgünce kavrulur.
- Daha sonra salça da eklenip biraz kavrulur.
- Bezelye ve patates eklenerek karıştırılır.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra köfteler, tuz ve baharatlar eklenir. Patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun 💗
Dikkat etmeniz gerekenler;
Köfte harcınızı dağılmaması için yeterlice yoğurun.
Öncesinde bezelyeleri kaynamış suda 4-5 dakika haşlayın ve canlılığını müdafaası için çabucak soğuk su ile şoklayınız.
Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










