Limonlu Cheescake

Limonlu Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeleme olmasın)
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta (oda ısısında)

Limon sos için:

  • 1 adet limon
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker

Limonlu Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt taban için tereyağ eritip robottan un haline getirdiğimiz bisküvilere ek edip karıştırıyoruz.
  2. Altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp üzerine bardakla bastırıp düzleştiriyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Krema için tüm materyaller oda ısısında olsun.
  5. Labnenin suyunu süzüp şeker ile çırpıyoruz.
  6. Daha sonra sırayla krema, un, nişasta, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. En son yumurtaları teker teker ilave edip karıştırıyoruz.
  8. Karışımı kelepçeli kalıba döküp tezgaha bir iki sefer vurup hava kabarcıklarını alıyoruz.
  9. Önceden az ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz. (fırın içine uygun bir kaba su koyalım) yaklaşık 55 dakika pişiriyoruz.
  10. 45 dakika sonunda fırın kapağını açalım chesecakenin kenarları sabit ortası sallanıyorsa cheesecake olmuş demektir.
  11. Fırını kapatıp, kapağını aralık bırakıp fırın içinde soğumaya bırakıyoruz.
  12. Limon sos için bir limonun suyunu bir bardak suyla tamamlayıp üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı şeker ekleyip pişiriyoruz.
  13. Soğumuş cheescaken üzerine soğumuş limon sosunu ekleyip bir gece dolapta dinlendirip servis ediyoruz.

Limonlu Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Çikolatalı Kek
Patates Mücver
Mayasız Kolay Pişi
Tavuklu Krep Sarma
Kıymalı Taco Burger
Tam Ölçülü Kısır
Hdabla | © 2024 |